Mi nincs benne...
Miért?

Fontosnak tartjuk, hogy kitérjünk arra is, mi az amit nem alkalmazunk a GOLDEN PAWS eledelek receptúrájában. Érdemes megnézni a címkén az összetételt. Sajnos igen gyakori, hogy nem kívánatos összetevőket tartalmaz az eledel. Az alábbiakban felsoroljuk a kevésbé egészséges összetevőket és azt is elmondjuk, hogy miért károsak vagy nem megfelelőek kutyáink és macskáink számára.

Húsliszt

A GOLDEN PAWS eledelek kizárólag friss húsból készülnek és nem tartalmaznak húslisztet! A húsliszt eredete és előállítási körülményei eltérőek lehetnek, a húsfeldolgozó ipar melléktermékei is belekerülhetnek. Nehezen azonosítható, hogy a laboratóriumban mért nyersfehérje tartalom konkrétan miből származik. Például a toll nyersfehérje tartalma igen magas, de a kutya és a macska ezt rosszul vagy egyáltalán nem hasznosítja, ezért akár emésztési problémákat is okozhat.

Szója

A szója aminosav garnitúrája nem felel meg teljes mértékben a kutyák vagy macskák számára, ezért fehérje tartalma kevésbé értékes. Nehezen emészthető, bizonyos esetekben allergiát vagy intoleranciát okoz. Olcsó fehérjeforrás, de nem érdemes ezzel emelni az eledel nyersfehérje tartalmát.

Mesterséges színezékek, ízfokozók, tartósítószerek

A mesterséges színezékek, ízfokozók és tartósítószerek nem rendelkeznek tápértékkel, ugyanakkor ismert és eddig ismeretlen mellékhatásaik (allergia, súlyos betegségek, bőrirritáció, stb.) lehetnek. A tartósítószerek egyrészről erős antioxidánsok (BHA, BHT, stb.), másrészről penészedés gátlók (szorbinsav). Kis mennyiségben nincs közvetlen mérgező hatásuk, de hosszú távon nem egészséges a fogyasztásuk. Mi, a gazdájuk nem csak konzerveket eszünk, így az esetleg elfogyasztott tartósítószerek, egyéb mesterséges adalékok felhígulnak szervezetünkben. Viszont a kutyánk vagy macskánk, amely csak állateledelt kap enni, minden étkezésnél beviszi ezeket a mesterséges anyagokat a szervezetébe. Ezért a GOLDEN PAWS nem tartalmaz mesterséges adalékanyagot! Egyetlen kivétel a taurin a macskák számára, de a taurin hiány a macskáknál vakságot, illetve hasnyálmirigy- és szívproblémákat okozhat.